Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آلفا لیپوئیک اسید (َala)
#1
[ATTACH=CONFIG]59[/ATTACH]

اسید آلفالیپوئیک؛ آنتی اکسیدانی با قابلیت*های فراوان

اسید آلفالیپوئیک آنتی*اکسیدان بسیار قوی و فعال بوده و با رادیکال*های آزاد که برای بدن بسیار مضر می*باشند، مبارزه می*کند.

آنتی اکسیدان

اسید آلفالیپوئیک که به آن la نیز می*گویند در بدن انسان ساخته می*شود و به مقدار بسیار کم در گیاهان و حیوانات نیز دیده شده است.

La در هر سلولی از بدن انسان وجود دارد و در تبدیل نمودن گلوکز به انرژی نقش مهمی دارد.

منابع غذایی که حاوی la می*باشند عبارتند از گوشت قرمز، مخمر جو و ... همچنین می*توان در مواردی که جنبه درمانی دارند از مکمل*های la استفاده نمود. میزان la موجود در مکمل*ها بسیار بیشتر از la موجود در مواد غذایی می*باشد.


آنتی*اکسیدان فعال

اسید آلفالیپوئیک آنتی*اکسیدان بسیار قوی و فعال بوده و با رادیکال*های آزاد که برای بدن بسیار مضر می*باشند، مبارزه می*کند. بسیاری از آنتی*اکسیدان*ها محلول در آب می*باشند، بدین معنی که فقط در آب فعال هستند و برخی از آن*ها محلول در چربی می*باشند و فقط در بافت*های چربی فعالیت می*کنند، اما la محلول در هر دو محیط (آب و چربی) می*باشد، لذا در تمام بافت*ها و قسمت*های بدن وجود داشته و قادر به فعالیت می*باشد.

شواهد حاکی از آن است که این اسید همچنین می*تواند سایر آنتی*اکسیدان*های موجود در بدن را که توسط رادیکال*های آزاد از کار افتاده*اند، احیا کرده تا آن*ها مجدداً فعال شوند.

فعالیت این آنتی*اکسیدان در بدن به پاک*سازی و سم*زدایی از بدن کمک کرده و آن را سرعت می*بخشد، از طرفی از سلول*ها محافظت نموده و از تخریب بافت*ها و اندام*های بدن جلوگیری می*کند. همچنین بدن را در برابر میکروب و آلودگی محافظت می*نماید و در صورت ورود میکروب*ها به بدن، با آن*ها مبارزه می*کند.

کارشناسان معتقدند این اسید همچنین می*تواند از تجمع بیش از اندازه فلزات در بدن مانند آهن و مس جلوگیری کرده و سبب خروج آن*ها از بدن شود و در نتیجه در کاهش مواد سرطان*زا از بدن موثر می*باشد.


مفید برای دیابتی*ها

به گفته کارشناسان، از اسید آلفالیپوئیک برای کمک به درمان دیابت سال*هاست که در اروپا استفاده می*شود. این نوع اسید در پایین آوردن قند خون موثر بوده و با توجه به توانایی آن در مبارزه با رادیکال*های آزاد، می*تواند در کاهش درد، سوزش، خارش و بی*حسی*های ناشی از دیابت که بر اثر آسیب دیدن عصب*های مربوطه رخ می*دهد، بسیار موثر باشد.

این اسید همچنین می*تواند بر روی عصب*های مرتبط با قلب که ممکن است بر اثر دیابت دچار آسیب شده باشند، تأثیر مثبتی داشته باشد.

تقویت مغز

la می*تواند به راحتی وارد سلول*های مغزی شود و اثر حفاظتی بر روی سلول*های مغز و بافت عصبی آن دارد. بر همین اساس تحقیقاتی در مورد la و نقش آن در درمان و یا پیشگیری از سکته و سایر آسیب*های مغزی انجام شده است. تحقیقات نشان می*دهند حیواناتی که آلفا لیپوئیک اسید را دریافت می*کردند، کمتر دچار آسیب*های مغزی می*شدند و شانس زنده ماندن در آن*ها 4 برابر بیشتر از حیواناتی بود که la را دریافت نمی*کردند.


بیماران مبتلا به ایدز

مکمل la در درمان ایدز می*تواند مفید واقع شود. با تحقیقات انجام شده در آزمایشگاه محققان دریافتند، la می*تواند رشد ویروس hiv را کند و یا متوقف سازد.


کاهش کلسترول بد خون (ldl)

طبق تحقیقات انجام شده، اسید آلفالیپوئیک می*تواند از اکسیداسیون چربی بد خون (ldl) جلوگیری نماید. این اسید همچنین سبب افزایش میزان پروتئین*های تنظیم کننده کلسترول خون می*شود.


بیماری آلزایمر

تحقیقات انجام شده نشان می*دهند اثرات آنتی*اکسیدانی حاصل از la می*تواند برای بیماران آلزایمری مفید باشد. افراد مبتلا به آلزایمر که روزانه از این اسید مصرف می*کردند عملکرد ذهنی- شناختی آن*ها بهتر شده و از تخریب بیشتر سلول*های مغزی آن*ها نیز جلوگیری شده بود.

در تحقیق دیگری که انجام شد و به مدت 48 ماه طول کشید بیمارانی که دچار فراموشی مختصر بودند و la مصرف می*کردند پیشرفت بیماری در آن*ها بسیار کند شده بود.


سلامت کبد

اسید آلفالیپوئیک در سلامت کبد موثر بوده و می*تواند در درمان بیماری*های کبدی مفید واقع شود. تحقیقات اولیه نشان می*دهند که مصرف مکمل*های la می*تواند در درمان برخی بیماری*های مرتبط با کبد از جمله آسیب کبدی در اثر مصرف الکل، آسیب کبد در اثر مصرف قارچ سمی و سایر التهابات کبدی موثر باشد. مصرف la ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، لذا توصیه می*شود حتماً با تجویز پزشک آن را مصرف نمایید تا از عوارض جانبی آن نیز مصون باشید.

پوست

مصرف موضعی لوسیون و یا کرم*های حاوی la می*تواند بروز پیری و چین و چروک پوست را به تأخیر اندازد. اسید آلفالیپوئیک به علت دارا بودن اثر آنتی*اکسیدانی می*تواند پیری پوست را در اثر تابش نور خورشید به تأخیر اندازد و همچنین سبب بهبودی آسیب*های وارده به پوست شود و با کاهش چین و چروک*های پوست، ظاهری جوان*تر و شاداب*تر به پوست بدهد.


مواد غذایی حاوی اسید آلفالیپوئیک

la نوعی آنتی*اکسیدان می*باشد که دارای فواید زیادی در سلامت انسان می*باشد و با راندن رادیکال*های آزاد از بدن، مانع آسیب دیدن سلول*ها، بافت*ها و اندام*های بدن می*شود. این اسید همچنین می*تواند از بروز عفونت و آلودگی به بدن جلوگیری نماید. اسید آلفالیپوئیک می*تواند احتمال بروز بیماری*های کبد، دیابت و سکته را کاهش دهد. میوه*ها و سبزیجات زیادی وجود دارند که حاوی la می*باشند.


گوجه*فرنگی

گوجه*فرنگی حاوی مقادیر چشمگیری la می*باشد. میزان آنتی*اکسیدان موجود در گوجه*فرنگی تقریباً با مرکبات (پرتقال، لیموترش و ... ) برابری می*کند.


سبزیجات

سبزیجات برگ پهن و سبز رنگ مانند اسفناج و کلم بروکلی بالاترین میزان la را دارا می*باشند. این اسید در سایر سبزیجات مانند نخودفرنگی و کلم بروکسل نیز وجود دارد، اما بیشترین میزان la در اسفناج و بروکلی دیده می*شود.


مرکبات

میوه*هایی مانند پرتقال، گریپ*فروت، لیموترش و نارنگی حاوی مقادیر قابل توجهی la می*باشند. این میوه*ها همچنین سرشار از ویتامین c، فلاوونوئیدها و سایر آنتی*اکسیدان*ها می*باشند.


سایر مواد غذایی

علاوه بر میوه*ها و سبزیجات نام برده شده برخی از مواد غذایی دیگر نیز حاوی la می*باشند. گوشت قرمز و بعضی از اندام*های حیوانی مانند دل و جگر و قلوه منبع خوبی از اسید آلفالیپوئیک می*باشند. مخمر که برای پخت نان و کیک از آن استفاده می*شود نیز حاوی مقادیر قابل توجهی اسید آلفالیپوئیک می*باشد.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)